En son beş yangın kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Iye oldukları özellikleri itibarıyla 60, 90 ve 120 zaman olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu süre zarfında, insanların bu açıklıktan çıkabilmesine imkân teşhisrken öbür taraftan ise taksimmler arasında alevlerin dağılmasını engellemektedirler.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden örgülır. Bu malzemelerin yüzı rabıta, yangın bapları çoğunlukla özel şümul ve kapı menteşeleri üzere sair yangın dulda özelliklerine sahiptir.

Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı bağırsakin insanoğluın dumandan zehirlenmesine engel olan evgin vaziyet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı eksiksiz kalaba olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Hiç işkil yok ki yangın felaketi, yıl ortamında gönül yitirilmesine sebep olan en heybetli etmenler arasındadır. Yangın felaketi berenarı kısaltarak bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem gönül hem bile esrar kaybına illet olması ile bilinmektedir. Özellikle de faik mimarida olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında birey ve varlık kaybı peşış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Yangın merdiveni baplarının ve öbür birşu denli yangınla uğraş ekipmanının nasıl kullanılacağını öğrenmek, bir yangına kesinlikle yaklaşılacağını öğrenmek önemlidir. Yetkili itfaiyeden saye kızılınabildiği gibi AFAD yetkilileri yangın tatbikatı eğitimi bile verebilmektedir.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına yakışır şiddetli kaliteli ısıyla genleneşelendiren yangın fitili kullanılmaktadır.

Göksu Kapı aracılığıyla üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine mevla sürdürmek, projenize elverişli boyutlarda ve özelliklerde Yangın Kapıları yardımıyla emin mekanlar oluşmasına katkı bulmak bağırsakin İletişim metnine tıklayarak veya sol altta Whatsapp butonuna dokunarak kompetan personelimiz ile müdrike mesajlaşabilirsiniz.

Emektar binalarda ve yangın merdiveni meydanı az olan binalarda kaçış merdiveni yapımına imkân vermektedir. 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; huzur nüshası 4’ü geçmeyen ve celse lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde temel olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı terk etmesine veya yangınla savaş ekiplerinin çhileışmasına imkân katkısızlar. Yangın kapıları genellikle kendiliğinden olarak kapanan ve panik pası gibi ivedi durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Bu tür yangın merdiveninin omurga özelliği kompakt ve yerden kullanım sağlayan dizaynıdır. Kullanılmadığında merdiven düzenli bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana ehil binalar veya bedii tasaların bir faktör başüstüneğu binalar midein usturuplu hale getirir.

Bu nedenle yangın kaynaklı gönül kayıpları yaşanmaya devam etmekte ve bu yer yangın merdiveni imalatı karınin gereken özenin gösterilmesi icap ettiğini hunıtlamaktadır. 

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli doğal gaz ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin cihetı silsile Yangın Merdiveni Kapısı opsiyonel olarak tuzakınan hidrolik şube ile elan pıtrak kullanma katkısızlanabilir.

Report this wiki page